Het asfaltjaar opgedeeld in seizoenen.

image

Veel buitenstaanders denken het wel eens: asfaltwerk is toch seizoenswerk? Gelukkig is het niet zo dat we er alleen met mooi weer op uit kunnen trekken en de rest van het jaar niets kunnen doen.

Het hele jaar door kan het team van AWS Asfaltwerken vooruit met wortelopdruk herstellen, markeringen verwijderen en verlagen en andere werkzaamheden waarvoor onze unieke AWS Vlakslijptechniek wordt gebruikt. Deze werkzaamheden kunnen onafhankelijk van de weersomstandigheden worden uitgevoerd.

Maar een kleine kern van waarheid zit er toch wel in de “seizoensgedachte”: specifieke werkzaamheden uit onze branche kun je immers toch wel koppelen aan de seizoenen. De periode die nu voor de deur staat, de lente, leent zich uitermate goed voor het duurzaam herstellen voor scheuren in het wegdek die ontstaan zijn tijdens de winterperiode.
En medio april breekt de periode aan voor het aanbrengen van slijtlagen.

De zomerperiode is op haar beurt weer een ideale tijd voor het aanbrengen van slijtlagen. Deze werkzaamheden vragen immers droogte voor optimaal resultaat.

Het laatste deel van de zomer en het begin van de herfst kunnen de voorbereidingen voor de winter al weer starten. Kleine schades kunnen in de winterperiode immers snel veranderen in grote problemen die gevaarlijke situaties veroorzaken.

Dus misschien is het toch een beetje waar: Asfaltwerk is seizoen werk, maar gelukkig wel in alle seizoenen. Daarbij komt ook nog eens dat ons werk bestaat uit diensten en services waar de meeste buitenstaanders nog nooit aan gedacht hebben. Het herstellen en ophogen van putten en het aanbrengen van flexigoten zijn hier maar enkele voorbeelden van.