Voorbeeld: Wortelopdruk in asfalt verwijderen met de vlakslijptechniek

Door middel van de AWS Vlakslijptechniek, kunnen wortelopdrukkingen in asfalt zeer nauwkeurig worden verwijderd. Na het verwijderen van de wortelopdruk kunnen wij de schade in dezelfde werkgang direct afwerken. In het onderstaande praktijkvoorbeeld wordt onze werkwijze stap voor stap toegelicht. Hierin is te zien hoe een wortelopdruk in een asfaltfietspad wordt verwijderd.


Stap 1: Voorbereiding.

Elke opdruk of oneffenheid in de asfaltverharding wordt gemarkeerd zodat deze duidelijk herkenbaar is.

Wortelopdruk asfalt


Stap 2: Vlakslijpen van de opdruk.

De wortelopdruk wordt op de millimeter nauwkeurig verwijderd door middel van de AWS vlakslijptechniek. De vrijkomende afvalstoffen, welke teerhoudend zijn, worden direct afgezogen en opgevangen in zakken middels een ingebouwd evacuatiesysteem.

01-08-1607


Stap 3: Afdichten van de scheuren.

De scheur die is ontstaan in de asfaltverharding wordt grondig zuiver geblazen en afgevuld met warme voegvulling. De voegvulling wordt vlak afgewerkt zodat er geen verhoging ontstaat door deze afwerking.

01-08-1608


Stap 4: Afwerking.

Het gehele oppervlak wordt geseald met een bitumen emulsie welke wordt afgestrooid met gedroogd brekerzand. Het eindresultaat is een vlakke asfaltverhading met een nette afwerking.

01-08-1609