De AWS Vlakslijptechniek in Horst aan de Maas toegepast om wortelopdruk in asfalt te herstellen

De toepassingsmogelijkheden van de AWS Vlakslijptechniek zijn ongekend: Deze techniek maakt het mogelijk om oneffenheden in wegen en paden te herstellen, markeringen te verlagen of te verwijderen én om oneffenheden en schades in asfalt te herstellen. Eén van de mogelijke toepassingsvormen is het herstellen van asfaltschade welke ontstaan is door wortelopdruk in het asfalt.

Op onverwachte plaatsen richten bomen, en dan vooral hun wortels, schade aan het asfalt aan. Wortels groeien onder het asfalt en door de druk die dit oplevert komt het asfalt omhoog en ontstaan er gevaarlijke opdrukkingen in het asfalt.

Juist nu veel gemeentes de natuur voor veel mensen toegankelijk maakt door de aanleg van fiets- en wandelpaden zien we dit schadebeeld meer en meer. AWS Asfaltwerken heeft dé effectieve manier gevonden om gemeentes en andere eigenaren van asfaltpaden- en terreinen in bosrijke gebieden te ondersteunen: daadkrachtig en veilig voor mens en milieu herstellen we deze schades snel en kwalitatief waardoor mens en milieu elkaar weer veilig  kunnen vinden.

Meer informatie over deze toepassingsvorm in de projectfactsheet van Horst aan de Maas waar deze techniek in het park bij het klooster effectief is toegepast. Project_Wortelherstel_horst

Meer over de AWS Vlakslijptechniek vind je hier.

Heb jij schade door wortelopdruk? Laat het ons weten.
We adviseren je graag over de mogelijkheden. Neem contact met ons op!

 

wortelopdruk asfalt