Nieuwe slemlaag voor modelrace circuit in Eindhoven.

Slemlaag

Het circuit van de ERCE (elektro racing club Eindhoven) is door AWS Asfaltwerken onlangs voorzien van een nieuwe slemlaag.

De aanwezige slemlaag was sterk verouderd, waardoor er diverse oneffenheden aanwezig waren in de baan. Voor de radiografisch bestuurbare auto’s, die met snelheden boven de 100 kilometer per uur over de baan rijden, was het rijden over de baan bijna onmogelijk geworden.

AWS Asfaltwerken heeft de complete renovatie van de baan verzorgt. Hierbij is eerst de oude asfaltslem verwijderd door middel van de AWS vlakslijptechniel. Hierbij worden ook direct alle oneffenheden in de ondergrond verwijderd. Daarna zijn alle aanwezige scheuren en schades in de baan hersteld en is de ondergrond voorbereid op het aanbrengen van de nieuwe conserverende laag. Als laatst is de nieuwe laag asfaltslem aangebracht. Deze laag bitumenemulsie met daarin extra minerale vulstoffen is water gedragen. Deze toplaag zorgt voor de juiste stroefheid voor de radiografisch bestuurbare auto’s.

De werkzaamheden zijn tijdig afgerond voor de grote Tamya Cup wedstrijd, die door de ERCE wordt georganiseerd.

[su_slider source=”media: 6661,6662,6659,6660,6658″ width=”500″ height=”400″ responsive=”no” title=”no” mousewheel=”no” autoplay=”3000″ speed=”2000″]