De Clauscentrale in Maasbracht krijgt een tweede leven


De Clauscentrale in het Limburgse Maasbracht gaat weer open. De gascentrale van energiebedrijf RWE werd in 2014 gesloten, maar zal in 2020 weer in werking worden gesteld. Dat besloot RDW als eigenaar van de Clauscentrale in Maasbracht eind 2018. RDW geeft aan dat deze gascentrale weer nodig is en daarom vanaf 2020 weer geheel operationeel moet zijn.

image

Het energiebedrijf is van mening dat met de sluiting van meerdere kolencentrales in Nederland en het geplande Belgische afscheid van kernenergie de gascentrale weer noodzakelijk wordt.

Om weer te openen heeft de centrale een onderhoudsbeurt nodig. AWS Asfaltwerken heeft haar bijdrage geleverd aan het vernieuwen en optimaliseren van het bestaande asfalt zodat dit er weer jaren tegen kan. Onze werkzaamheden bestonden op deze locatie uit bakfrezen van beschadigd asfalt en het vervolgens aanbrengen van nieuw asfalt.


[su_slider source=”media: 9308, 9309, 1″ width=”500″ height=”300″ responsive=”no” title=”no” mousewheel=”no” autoplay=”3000″ speed=”2000″]