Wegmarkering verwijderen bij aanbrengen nieuwe slijtlaag.

Een oppervlaktebehandeling zoals een slijtlaag is een effectief en kostenbesparend onderhoudsbehandeling voor asfaltwegen, -fietspaden, -voetpaden of andere soorten asfaltverhardingen.

Een slijtlaag verlengt de levensduur, beschermt tegen (beginnende) schade, gaat schade door vocht en vuil tegen, beschermt tegen weersinvloeden en vergroot de stroefheid van het wegdek.  Een slijtlaag kan in verschillende vormen voorkomen, waarbij verschillende type en maten steenslag (split) afhankelijk zijn van de situatie.

Een optimaal resultaat bij het aanbrengen van een (nieuwe) slijtlaag vergt enkele voorbereiding. Schades aan het wegdek moeten worden gerepareerd en wegmarkering dient te worden verwijderd.

Voor het verwijderen van wegmarkering op slijtlagen bent u bij AWS Asfaltwerken aan het juiste adres. In tegenstelling tot het verwijderen van wegmarkering middels het stralen, wat veel schade veroorzaakt aan het asfalt, kunnen wij (thermoplast) markering optimaal verwijderen. Hierbij beschadigt het wegdek minimaal, waardoor de kwaliteit en structuur van uw asfalt behouden blijft!

Onlangs heeft AWS Asfaltwerken over een traject van 700 meter een thermoplast wegmarkering (dubbele 1-1 streep) verwijderd. Na het verwijderen van de markering wordt er een nieuwe slijtlaag aangebracht. Op onderstaande foto’s ziet u hiervan het resultaat.

slijtlaagDe overbodige 1-1 streep.

2013080202
De thermoplast markering verwijderd door AWS Asfaltwerken.