Slijtlaag

Het slijtlagenseizoen

Vanaf het moment dat de zonnestralen weer wat warmer worden en de kou structureel het land verlaat verschijnt er altijd een lach op het gezicht bij een groot deel van onze collega’s. Niet alleen is het natuurlijk heerlijk om met het zonnetje buiten te werken, ook betekent dit dat het slijtlagenseizoen weer geopend kan worden en we de, vaak eerder in het jaar aangebrachte asfaltverharding, kunnen gaan afwerken met een mooie slijtlaag. En dat is met recht prachtig werk te noemen.

image

Want een slijtlaag is een levensduur verlengende maatregel bij verouderd asfalt. Het asfalt ziet er tevens prachtig uit en gaat helemaal op in de omgeving.

image

Maar het aanbrengen van een slijtlaag is niet alleen esthetisch van grote toegevoegde waarde, het is ook een feitelijke bescherming van het onderliggende asfalt. Door een goede slijtlaag worden scheuren voorkomen en kunnen vuil en water niet het asfalt binnendringen.

Een goede slijtlaag voorkomt hiermee grote schades en hoge kosten voor herstel. Een oppervlaktebehandeling is dan ook een goede methode die de levensduur van het asfalt weet te verlengen.