Afwateringsproblemen op 2e maasvlakte opgelost.

imageAWS Asfaltwerken heeft recent werkzaamheden uitgevoerd op de 2e maasvlakte. Daarbij werden diverse afwateringsproblemen opgelost.

Op de nieuwe APM terminal Maasvlakte 2 zijn vanwege het minimale afschotpercentage in het asfalt op enkele locaties afwateringsproblemen ontstaan.

Rondom diverse putten op het terrein liep het water niet goed weg en ontstonden er plassen water. De putten zijn verwerkt in combinatiedeklaag, Door de oneffenheden rondom de putten te verwijderen stroomt het water alsnog richting de put.

Daarnaast zijn op een toegangsweg problemen met de afwatering verholpen. Nabij de kolken in het asfalt liep het water niet goed weg, zoals je kunt zien op onderstaande foto’s. Door een aantal millimeter van het asfalt te verwijderen, stroomt het water alsnog richting de kolk.

AWS Asfaltwerken heeft naar alle tevredenheid van de opdrachtgever de afwatering verbeterd op diverse locaties op het terrein. Heeft u ook problemen met afwatering op uw asfaltterrein? Neem dan contact met ons op via de gegevens op de site. Wij bekijken graag ter plaatsen samen met u de situatie en geven u vrijblijvend advies over onze mogelijkheden.

image

Foto: De combinatiedeklaag rondom de put is afgevlakt voor verbetering van de afwatering.

Afwateringsproblemen

Foto: Na het verwijderen van de oneffenheden, wordt de afwatering word direct getest.

image

Foto: Situatie voor de werkzaamheden, de toegangsweg met plassen water nabij de kolken.

image

Foto: Door enkele millimeters asfalt nabij de kolken te verwijderen loopt het water weer richting de kolk.