Voorbereiding op de Herfst/Winter: Essentieel onderhoud voor het asfalt

Veel mensen denken dat asfaltwerk uitsluitend seizoensgebonden is. Gelukkig is dit niet het geval; AWS Asfaltwerken is het hele jaar door actief op het asfalt. Of het nu gaat om het herstellen van wortelopdruk, het verwijderen en verlagen van markeringen, of andere oplossingen waarvoor onze unieke AWS Vlakslijptechniek nodig is, wij werken ook in de zomer om deze asfaltproblemen op te lossen.

Toch schuilt er enige waarheid in het idee van seizoensgebonden werkzaamheden. Bepaalde taken in onze branche zijn inderdaad beter uit te voeren in specifieke seizoenen. Zo is de lente bij uitstek geschikt voor het duurzaam herstellen van scheuren die in de winter zijn ontstaan.

De zomer is ideaal voor het aanbrengen van deze slijtlagen, omdat droogte essentieel is voor een optimaal resultaat. Aan het eind van de zomer en het begin van de herfst starten we met de voorbereidingen voor de winter. Kleine beschadigingen kunnen tijdens de winter namelijk snel uitgroeien tot grote problemen en gevaarlijke situaties veroorzaken.

Hoewel asfaltwerk deels seizoensgebonden is, zijn we het hele jaar door bezig. Bovendien bieden wij oplossingen aan die velen niet kennen, zoals het herstellen en ophogen van putten en het aanbrengen van flexigoten.

Kortom, asfaltwerk is misschien seizoensgebonden, maar wel in alle seizoenen. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat alle asfaltoppervlakken in topconditie blijven, ongeacht het weer.

“Jouw asfalt in goede handen”

Het onderhoud van asfaltwegen niet het eerste waaraan we denken in de zomer. Toch is dit de ideale periode om voorbereidingen te treffen voor de herfst. Goed onderhoud is cruciaal voor de levensduur van het asfalt.

Net zoals tijdig onderhoud aan jouw auto ervoor zorgt dat deze veilig blijft en grote kosten worden voorkomen, geldt dat hetzelfde voor asfalt. Door preventieve werkzaamheden en regelmatig asfaltonderhoud kan de levensduur van het asfalt worden verlengd en kunnen schades worden voorkomen. Dit is essentieel voor iets dat zo intensief wordt gebruikt als asfalt.

Tips & trics:

Inspectie van het asfalt augustus/september

  • Controleer op scheuren, gaten en andere beschadigingen
  • Identificeer gebieden met wortelopdruk

Herstel van schade september/oktober

  • Laat scheuren en gaten repareren door ons gespecialiseerde team om verdere schade te voorkomen
  • Maak gebruik van onze AWS Vlakslijptechniek voor wortelopdruk en andere complexe reparaties

Aanbrengen van beschermende slijtlagen april/juni + eventueel september bij droog weer

  • Perfecte periode om slijtlagen aan te brengen om het asfalt te beschermen
  • Een slijtlaag aanbrengen kan worden toegepast om meer kleur aan te brengen en de esthetische waarde te verhogen

Voorbereiding op de winter oktober/november

  • Controleer en herstel kleine beschadigingen die in de winter kunnen verergeren
  • Zorg voor een voorraad van zout en andere dooimiddelen om ijsvorming te bestrijden voor de veiligheid van de bestuurders op de weg
Wist je dat?

💡Kleine scheurtjes en/of oneffenheden afdichten met een nieuwe slijtlaag, de levensduur van het asfalt te verlengen.

💡Asfaltscheuren effectief, daadkrachtig en vakkundig gerepareerd  worden door ons ervaren team.

💡Speciaal voor onderhouds- en reparatiewerkzaamheden die buiten de aanbestedingen vallen is AWS Asfaltwerken dé professionele partner voor overheden.

Benieuwd of wij wat voor jou asfalt kunnen betekenen? Neem contact met ons op en wij adviseren je graag.